blog image

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در روز دوشنبه 23 تیرماه برگزار شد که مهمترین نکات آن به شرح زیر است:

فروش شرکت در سال 1403 مبلغ 58.7 هزار میلیارد تومان بوده که افت 2.7 درصدی نسبت به مقدار 60.3 میلیارد تومان سال گذشته داشته است. 

بهای تمام شده شرکت در سال 1403 مبلغ 42.3 هزار میلیارد تومان بوده که رشد 15 درصدی نسبت به مقدار 36.6 میلیارد تومان سال گذشته داشته است.  لذا با افزایش بهای ‌تمام شده شرکت، حاشیه سود ناخالص افت جدی داشته است.

علت اصلی افت سود آوری شرکت؛ کاهش استخراج سنگ‌آهن، تعمیرات اساسی و محدودیت‌های انرژی بوده است. به دلیل محدودیت‌های انرژی، عدم‌النفع در تولید بیش از 1 میلیون تن کنسانتره، ۶۷هزار تن گندله، ۱۹۷هزار تن آهن اسفنجی و ۱۰۸هزار تن شمش فولاد به وجود امده است.

در سال جاری حجم استخراج از معدن فعلی تا 3.2 میلیون تن کاهش خواهد یافت و شرکت برنامه استخراج از معدن A10 و معدن D19 به ترتیب به میزان 1.2 و  1.8 میلیون تن را در نظر دارد. همچنین حدود 14 میلیون تن خریداری خواهد شد. ( حق انتفاع به 3 الی 3.2 میلیون تن سنگ استخراج شده تعلق می‌گیرد که معادل 5 درصد شمش فخوز است و پرداخت حقوق دولتی نیز بر عهده صادر کننده پروانه است.)

اهم طرح های توسعه کچاد عبارتند از: دو نیروگاه برق خورشیدی 10 مگاواتی در بهاباد و اردکان، طرح احداث کارخانه فرو آلیاژ به ظرفیت 65 هزار تن، احداث کارخانه گندله سازی شماره دو و اجرای احداث نیروگاه خورشیدی صد مگاواتی است.

شرکت دارای 68 تراک و ماشین آلات معدنی با مصرف سالانه 60 میلیون لیتر گازوئیل است که افزایش هزینه سوخت بر افزایش هزینه معدنکاری تاثیر خواهد گذاشت.

با توجه به اتمام معدن اصلی، شرکت ۲۱ محدوده را بررسی کرده است و دو محدوده برای مزایده انتخاب شد و برنده معدن چاه گز شده است. در سه ماهه ابتدایی سال جاری از تعداد ۹ محدوده بررسی‌شده، در مزایده چهار محدوده شرکت کردیم که شامل محدوده طلای بلوک C هیرد، سه محدوده طلای بلوک B زرشوران، آق اتاق و ساریجلو بوده و در انتظار نتیجه هستیم.

هیات مدیره مجمع در پاسخ به سوال سهامداران در خصوص معدن جانجا عنوان کردند: معدن جانجا در استان سیستان بلوچستان نزدیک به ۳۰۰ میلیون تن ذخیره مس و طلا دارد. قیمت امروز مس ۹۸۰۰ دلار است و ۹۸درصد بنگاه‌های دنیا در بخش مس سودده بوده‌اند که نشان از ارزش آن دارد. با توجه به شرایط و عیار، این معدن می‌تواند بسیار سودآور باشد و برای همین در آن سرمایه‌گذاری کردیم. قرار است کارخانه کنسانتره ۱۵۰هزار تنی تأسیس شود که حاشیه سود آن ۴۵ درصد معادل حدود ۱۵۰ میلیون دلار در سال برای شرکت است.

نرخ گاز مصرفی صنایع فولادی معادل نرخ خوراک تعیین شده است و خرید گاز به قیمت 11 هزار تومان بوده است.

در پایان 380 ریال سود نقدی به ازاری هر سهم کچاد تقسیم شد. 

اشتراک
نظر 0
نظر دهید
captcha